Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2010 19:48 - Как почива Дянков
Автор: yankov Категория: Забавление   
Прочетен: 357 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.09.2010 17:11


Вървял си една Неделя финансовият министър Дянков през един от малкото останали софийски паркове. Релаксирал след поредната тежка седмица. Не е лесно да се правиш на успешен министър след толкова гафове и толкова неверни финансови и икономически прогнози. Докато се разхождал Дянков, покрай него минало циганче.

- Кажи "часовник"! - казало цигнчето на Дянков.

- Часовник! - отвърнал Дянков. Докато министърът чакал да види какво ще отговори циганчето, то неусетно му свило часовника и отминало, без да каже нищо. "Ей, тези малцинства! - рекъл си наум Дянков. - И да говорят още не са се научили! Трябва да им свия субсидиите с 5 %."

Докато финансовият министър продължавал разходката си, покрай него преминало друго циганче.

- Кажи "телефон"! - казало това циганче на Дянков.

- Телефон! - отвърнал Дянков, а през това време второто циганче неусетно му задигнало телефона и също отминало, без да каже нищо повече. "Ейййй! Не едно, а цели две циганчета не могат да говорят! За какво им се дават тези пари, а! Ще им свия субсидиите не с 5, а с 10 %" - си казал отново Дянков и продължил нататък.

След малко министърът отново срещнал циганче. Трето. Малко по-голямо от другите две.

- Кажи "портфейл"! - рекло на Дянков третото циганче.

- Портфейл! - откликнал Дянков, като се надявал този път циганчето да отговори нещо. Това циганче било по-голямо и изглеждало по-умно от другите. То обаче също отминало борисовия човек без отговор, като не пропуснало неусетно да му свие портфейла! Много ядосан, Данков вече нямал търпение да дойде първия ден от следващата работна седмица и да осъществи намеренията си. Щом толкова много циганчета - и малки, и големи - били невежи, значи парите за малцинството се източвали по корупционни схеми. Трябвало да ги ореже минимум с 20 %. След като не отиват по предназначение - защо въобще да се дават?! Циганчетата да се оправят, както могат! Те също са виновни - не искат да учат!

Ядосан, финансовият министър решил да се прибира и тръгнал към министерската си кола. Докато вървял, видял кола, чиято врата била с разбит прозорец, а човек на шофьорската седалка барникал наведен по електрониката на стартера. Приближил се министърът и попитал рязко:

- Ей! Какво става тук!

Човекът в колата подскочил толкова рязко, че си ударил главата в кормилото. Видимо притеснен, казал:

- Ами! Такова! Тука някакви цигани разбили прозореца на колата и сега ще я карам на ремонт...

- Аааааа! Пак ли цигани? - отвърнал Дянков. - Още в Понеделник ще им отрежа 50 % от помощите. А! И часовника ми няма! Може да съм го изгубил, докато разните циганчета ми викаха "кажи часовник", "кажи телефон", "кажи портфейл", а след това нищо не отговаряха.

- А-ха! - все още притеснен, възкликнал човекът. - Аз мога да Ви кажа какъв е бил смисъла на тези думи.

- Какъв?

- Ако сега Ви беше срещнало ново циганче, то щеше да Ви каже "кажи кола". Аз обаче бих Ви казал "кажи шаран".

- Защо?

- Защото, господин министър, сте глупав като ШАРАН (извън контекста - това е по Петър Берон, който във връзка със скандала със стенограмата между финансовия министър и президента каза, че Дянков е глупав като шаран). По-добре се върнете, откъдето сте минали и си потърсете часовника. Потърсете и телефона, и портфейла си също, защото и тях сте изгубил. Аз пък ще тръгвам, че трябва да оправям колата. Хайде, със здраве!

След този разговор човекът запалил двигателя, затворил вратата със строшения прозорец и отпрашил с министерската кола. Дянков пък се върнал да търси "изгубените" си вещи. ------------

На мен ми омръзна управляващите да ми вземат данъци и осигуровки, без да получавам нищо за тези пари. Затова, поне докато не приключи това управление, много държа НАЙ-ЗАКОННО да бъда освободен от данъците и от осигуровките. Който иска, може да ме подкрепи тук!


Тагове:   смях през сълзи,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yankov
Категория: Забавление
Прочетен: 11259
Постинги: 5
Коментари: 5
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930